shopify for your eshop

Η επιλογή της πλατφόρμας πάνω στην οποία θα φτιάξεις το e-shop σου είναι μια σημαντική απόφαση. Wordpress, Bigcommerce, Magento, Opencart, Joomla, είναι μερικές από τις επιλογές που έχεις.

Κάθε μία πλατφόρμα έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αν δεν είσαι προγραμματιστής - και δεν είσαι, το ξέρουμε - είναι πρακτικά αδύνατο να επιλέξεις με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες της κάθε πλατφόρμας.

Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να συγκρίνει τις πλατφόρμες μεταξύ τους, αλλά να σου παρουσιάσει μια άλλη εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Σήμερα, η πλατφόρμα της Shopify σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου σύγχρονο και λειτουργικό e-shop μόνος σου, χωρίς την εμπλοκή (και το κόστος) προγραμματιστή. Δωρεάν.

Γιατί Shopify

Η Shopify είναι η #1 πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως. Με τη Shopify μπορείς - ως έμπορος - να σχεδιάσεις, να ρυθμίσεις και να διαχειρίζεσαι το e-shop σου καθημερινά. Μπορείς επίσης να το συνδέσεις με άλλα online κανάλια, όπως τα social media, οι διαφημίσεις Google και άλλα εργαλεία του σύγχρονου marketing που πιθανότατα θα χρειαστείς μελλοντικά για την προώθησή του.

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1.000.000 e-shops παγκοσμίως στην πλατφόρμα της Shopify σε περίπου 175 χώρες. Την Shopify έχουν εμπιστευθεί παγκόσμια brands, όπως Unilever, Kylie Cosmetics, Allbirds, MVMT, και άλλα πολλά. 

Η επιλογή της πλατφόρμας πάνω στην οποία θα στήσεις το ηλεκτρονικό σου κατάστημα είναι μια σημαντική απόφαση. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόφαση αυτή.

Ας δούμε συνοπτικά την αξία που δημιουργεί η Shopify στους εμπόρους, τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες της πλατφόρμας.

Fully-hosted λύση ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Shopify είναι μια fully-hosted (πλήρως φιλοξενούμενη) λύση ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία και τα δεδομένα των εμπόρων διατηρούνται με ασφάλεια στο cloud. Μία fully-hosted λύση ηλεκτρονικού εμπορίου παρέχει σημαντικά οφέλη για τους εμπόρους, όπως:

Μεγαλύτερη ευκολία δημιουργίας νέου e-shop

Μία fully-hosted πλατφόρμα - όπως είναι η πλατφόρμα της Shopify - απλουστεύει κατά πολύ τη διαδικασία ρυθμίσεων και σεταρίσματος του e-shop σου, αφαιρώντας πολλά από τα εμπόδια που οι έμποροι συναντούν όταν ξεκινούν μια εμπορική δραστηριότητα. Τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι έμποροι για να ξεκινήσουν είναι ενσωματωμένα στην πλατφόρμα, οπότε η εκκίνηση είναι ευκολότερη. Οι έμποροι εξασφαλίζουν εξαρχής το hosting, τις λειτουργίες του καλαθιού (shopping cart) και τις ενοποιήσεις με άλλα κανάλια πωλήσεων (πχ. Facebook, Google Merchant Center) χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 

Συνεχείς βελτιστοποιήσεις καθώς η εμπορική σου δραστηριότητα αναπτύσσεται

Καθώς η εμπορική σου δραστηριότητα θα αναπτύσσεται, είναι φυσιολογικό να θέλεις να βελτιστοποιείς και το e-shop σου. Ως μία fully-hosted πλατφόρμα, η Shopify κάνει συνεχώς βελτιώσεις για να διασφαλίσει ότι όλα τα e-shops που έχουν χτιστεί στην πλατφόρμα λειτουργούν με βάση τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου.

Επιπλέον, ως έμπορος θα έχεις πρόσβαση σε ένα τεράστιο οικοσύστημα από εφαρμογές (apps) τρίτων που ενοποιούνται με το e-shop σου και επεκτείνουν - αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητά του.

Εξασφαλισμένη συντήρηση του e-shop

Επειδή η πλατφόρμα της Shopify είναι fully-hosted, μπορείς να επικεντρωθείς στην επιχείρησή σου ενώ η Shopify επικεντρώνεται στην πλήρη συντήρηση της πλατφόρμας. Έχοντας 24/7 τεχνική υποστήριξη (μέσω live chat με πραγματικούς ανθρώπους και όχι bots) και συνεχώς εξασφαλισμένη συντήρηση, η δραστηριότητά σου μπορεί να λειτουργεί ομαλά.

Επίσης, η Shopify εφαρμόζει κορυφαία πρότυπα ασφαλείας, όπως SSL, ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και άλλα, εξασφαλίζοντας την προστασία των εμπόρων και των πελατών τους.    

Προστασία GDPR

Η πλατφόρμα της Shopify έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει στους εμπόρους να λειτουργούν οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό σημαίνει πως τα χαρακτηριστικά εκείνα που χρειάζεσαι ως έμπορος για να είσαι σύννομος με τον κανονισμό GDPR, είναι ενσωματωμένα στην πλατφόρμα. Για παράδειγμα, είναι ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά που σου επιτρέπουν να προσφέρεις στους πελάτες σου διαφάνεια και έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων.

Εργαλεία για να ξεκινήσεις

 Παρόλο που η Shopify είναι μια συμπαγής λύση για μακροχρόνιες επιχειρήσεις, παρέχει επίσης όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι αν βρίσκεσαι στην αρχή της διαδρομής σου στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Στη Shopify μπορείς να βρεις εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να:

Ευέλικτη λύση

Στην πλατφόρμα της Shopify μπορείς ως έμπορος να επεκτείνεις τη λειτουργικότητα του e-shop σου κατεβάζοντας εφαρμογές (apps) από το Shopify App Store. Με πάνω από 2.200 εφαρμογές, το app store σού δίνει τη δυνατότητα να εξατομικεύσεις το e-shop σου και να βελτιστοποιήσεις τις λειτουργίες του (marketing, παραγγελίες κλπ) ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της επιχείρησής σου και ανεξάρτητα από το αντικείμενο δραστηριότητάς σου.

Marketing

Η πλατφόρμα της Shopify είναι επίσης σχεδιασμένη για να βοηθά τους εμπόρους να χτίσουν το marketing της επιχείρησής τους. Εκτός των marketing apps που είναι διαθέσιμα στο Shopify App Store, τα ακόλουθα εργαλεία σε βοηθούν στην εφαρμογή διαδικασιών marketing και στη σύνδεση του e-shop σου με άλλες πλατφόρμες marketing.

Blog

Τα Shopify e-shops έχουν ενσωματωμένη τη λειτουργία του blog. Αυτό σημαίνει πως θα μπορείς να προσθέσεις ένα blog στο e-shop σου - είτε εξαρχής είτε αργότερα - ώστε να αρχίσεις να χτίζεις το κοινό σου και να αυξάνεις την επισκεψιμότητα στο e-shop σου.

Εργαλεία SEO

Με τη χρήση εργαλείων SEO και την προσθήκη title tags, meta descriptions και λεπτομερειών των προϊόντων σου, θα μπορείς να βοηθάς τους πελάτες σου να σε βρίσκουν στις οργανικές αναζητήσεις που κάνουν στη Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Google smart shopping

Η λειτουργία Google Smart Shopping σου επιτρέπει να ορίζεις ένα ημερήσιο διαφημιστικό budget επιτρέποντας στη Google να δημιουργεί και να τρέχει στρατηγικές διαφημιστικές καμπάνιες.

Facebook ads

Η Shopify βοηθά τους εμπόρους στην επιλογή του κοινού τους (target audience) για να εξασφαλίσουν ότι στοχεύουν το σωστό κοινό με τις Facebook Carousel Ads.

Εκπτώσεις

Θα μπορείς να δημιουργήσεις εκπτωτικούς κωδικούς για να προσφέρεις στους πελάτες σου έκπτωση αξίας (πχ. 10€), ποσοστιαία έκπτωση (πχ. 10%) ή δωρεάν μεταφορικά 

Marketing reports

Στο βασικό ταμπλό (dashboard) της Shopify θα μπορείς να παρακολουθείς την απόδοση των καμπανιών σου και του e-shop σου συνολικά.

Εργαλεία καθημερινής διαχείρισης του e-shop

Η καθημερινή διαχείριση κάθε επιχείρησης απαιτεί την παρακολούθηση και έλεγχο πολλαπλών σημείων και δεδομένων που μεταβάλλονται συνεχώς. Μέσω του Shopify Admin, θα μπορείς να παρακολουθείς συγκεντρωτικά όλα τα συστατικά του e-shop σου και να διασφαλίζεις πως όλες οι λειτουργίες βαίνουν ομαλώς.

Λήψη και εκτέλεση παραγγελιών

 Μέσω του admin, θα μπορείς να επεξεργάζεσαι τις παραγγελίες και να διαχειρίζεσαι τα αποθέματά σου μεταξύ διαφόρων τοποθεσιών (offline ή online). Στοιχεία αποστολών και πελατών είναι επίσης διαχειρίσιμα μέσω της κεντρικής τοποθεσίας του admin.

Τρόποι πληρωμής

Μέσω του admin, θα μπορείς επίσης να διαχειρίζεσαι τους τρόπους πληρωμής. Μπορείς να ρυθμίσεις τους τρόπους πληρωμής ώστε οι πελάτες σου να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, με paypal, με τραπεζική κατάθεση ή αντικαταβολή.

Ωστόσο, επειδή η Shopify δεν συνεργάζεται (ακόμα) με Ελληνικές τράπεζες, θα πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό σε μία εταιρία επεξεργασίας πληρωμών (payment provider) της επιλογής σου. Αυτό σημαίνει πως όταν οι πελάτες σου πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, εσύ θα εισπράττεις τα χρήματα από τον payment provider που έχεις επιλέξει. Μπορείς να δεις τη λίστα με τους payment providers για την Ελλάδα πατώντας εδώ.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το Shopify,  διάβασε το άρθρο μας: Τι είναι το Shopify: Ένας πλήρης οδηγός για μικρές επιχειρήσεις.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Αν θέλεις να δημιουργήσεις το δικό σου Shopify e-shop με χαμηλό κόστος, τότε σου προτείνουμε να εξετάσεις το Shopify workshop. Θα σου δώσουμε τις κατευθύνσεις που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το e-shop μόνος σου και θα επιβλέπουμε το αποτέλεσμα, ώστε στο τέλος το e-shop σου να λειτουργεί αξιόπιστα και να αρχίσεις να πουλάς online. 

SHOPIFY WORKSHOP

 Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για το Shopify, διάβασε το άρθρο μας: Τι είναι το Shopify: Ένας πλήρης οδηγός για μικρές επιχειρήσεις.

Κανένα σχόλιο

Κοινοποίησε

Πώς να διπλασιάσεις τις πωλήσεις σου

Κερδοφόρα. Προβλέψιμα.

Θέλεις digital marketing με αποτελέσματα;

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ E-BOOK

2x your sales


Ένα δωρεάν 1-2-1 workshop για να βάλεις το digital marketing της επιχείρησής σου στις σωστές βάσεις.

Θέλω το workshop

Ακολούθησέ μας

Λένε για εμάς

Χρήστος Χαρμαντάς, Ιδιοκτήτης & E-shop Operator

Με τη CINNAMON Marketing οι πωλήσεις του e-shop μας αυξήθηκαν κατά 996% μέσα σε 2 χρόνια! Επιπλέον, προτείνουν συνεχώς και νέους τρόπους για να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Δημήτρης Μητρόπουλος, Ιδιοκτήτης

Με τη CINNAMON Marketing έχουμε δει μετρήσιμα και εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν έρθει ως αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς που κάνουν και της συνέπειας και προσήλωσης που δείχνουν στους στόχους.

Νίκος Μπαλτάς, Ιδρυτής & Γ. Διευθυντής

Οι προσπάθειες μας να χτίσουμε την αναγνωρισιμότητά μας δεν είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Από τότε που ανέλαβε τις διαφημίσεις μας η CINNAMON Marketing, οι followers μας αυξήθηκαν από 1800 σε πάνω από 28.000 εντός ενός έτους, ενώ το διαφημιστικό κόστος ανά follower μειώθηκε μέχρι και 90%!

Μορφινού, Νομικές Υπηρεσίες

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα της ιστοσελίδας μου. Άρχισα να κάνω πωλήσεις από τους πρώτους μήνες δαπανώντας ελάχιστα χρήματα για διαφημίσεις. Οι υπηρεσίες της CINNAMON Marketing ήταν πολύ αξιόπιστες και αποτελεσματικές.

Πάνος Γούνας, Εμπορικός Διευθυντής & Ιδιοκτήτης

Η νέα ιστοσελίδα μας σχεδιάστηκε από τη CINNAMON Marketing ως ένα κομμάτι μιας συνεκτικής στρατηγικής marketing και πωλήσεων. Πλέον, συλλέγουμε καθημερινά νέα leads, τα οποία αξιοποιεί στη συνέχεια το Τμήμα Πωλήσεων. Και αυτό προσφέροντας μια θετική εμπειρία για τον πελάτη, χωρίς να γινόμαστε πιεστικοί απέναντί του και χωρίς να ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε διαφημίσεις.

Μυρτώ Τσικρικά, Ιδιοκτήτρια

Η ιστοσελίδα της CINNAMON Marketing έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στο να γεμίσουν όλα τα τμήματα του Βρεφονηπιακού Σταθμού μας από το 1ο έτος λειτουργίας του, παρόλο που αυτό συνέπεσε χρονικά με την πανδημία του κορωνοϊού! Και μάλιστα χωρίς να ξοδέψουμε καθόλου χρήματα για διαφήμιση!

Μερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μαςΜερικοί από τους πελάτες μας

Ήρθε η ώρα να επενδύσεις στο digital marketing με σύνεση.

Μην αφήνεις τις ευκαιρίες να σε προσπερνούν.
Μην μένεις πίσω από τον ανταγωνισμό σου.
Μην σπαταλάς χρήματα σε αναποτελεσματικό marketing.

Τα πιο πρόσφατα

Χρησιμοποιούμε
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε αυτόν τον ιστότοπο και την εμπειρία χρήστη (cookies παρακολούθησης). Μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να επιτρέπετε τα cookies ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι εάν τις απορρίψετε, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του ιστότοπου.